Revma

0 Flares Filament.io 0 Flares ×

Ko ljudi pestijo težave z zdravjem ni niti najmanj prijetno. Niti zanj to absolutno da ne, niti za njegove prijatelje, sorodnike. Kot če nekoga zagrabi revma je to nekaj zelo nadležnega kot vsaka bolezen! Revma se na nek način deli na dve skupini ljudi.

Na tiste, ki že imajo revmo in na tiste, ki še bodo mogoče dobili revmo. Ljudje, ki imajo to bolezen jih spremljajo bolečine, težave z mišicami, sklepi ter kostmi. Tem osebam je potrebno čim več pomagati, če se le da saj verjamem, da jim je drugače samim kaj početi izredno težko glede na to, da so to kar resne težave. Pred leti nazaj, ko sem morala v šoli opravljati interesne dejavnosti sem izbrala to dejavnost, da bom šla v dom starejših in jim bom tam pomagala, ter da tudi vidim kakšno je pa življenje tam. Sprva mi je bilo malce težko navezati stik, saj so vseeno bili kar starejši od mene, vendar sem čez nekaj časa spoznala, da se da z njimi mnogo bolje pogovarjati kot pa z nekom, ki je enako star kot jaz, saj so že dali ogromno stvari v življenju skozi.

revma

No in tam, se spominjam sem videla od oseb, ki niso nikakor morale hoditi same, so jih vozili na vozičkih sem ter tja, do spet drugačnih primerov, ko so lahko hodili vendar se jim je videlo da že kar težko in podobni primeri. Tam sem spoznala takrat, da je lepo, ko pomagaš nekomu, ki ne more več nečesa početi. Zakaj ne bi torej pomagali nekomu, ki ima težave? Jaz sem se takrat počutila izjemno, ker sem vedela, da sem nekomu lahko vsaj za malo pomagala. In tako je tudi ta interesna dejavnost name vplivala pozitivno, saj od takrat dalje gledam na življenje v popolnoma drugačni luči.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *