Kako izbrati prenosni računalnik glede na tehnične specifikacije?

0 Flares Filament.io 0 Flares ×

Ko kupujemo prenosni računalnik, moramo pred izbiro preučiti določene tehnične specifikacije, zato da bi lahko izbrali tak notesnik, ki bo ustrezal željam, potrebam in finančnim zmožnostim. Na trgu je mogoče izbirati med številnimi priznanimi blagovnimi znamkami, kot je Lenovo, HP, Acer, Asus in drugi. Pred nakupom je potrebno opredeliti namen uporabe, zato da bo laptop dovolj zmogljiv za opravljanje določenega dela. To so lahko bolj zmogljivi prenosniki in delovne postaje ter notesniki za pisarno ali pa laptopi za domačo uporabo. Posebej zmogljive grafične kartice pa morajo imeti laptopi, ki so namenjeni za igranje računalniških iger.

Osebni prenosnik z velikostjo zaslona in ločljivostjo

Pred nakupom notesnika je potrebno izbrati tudi želeno velikost zaslona, od 13 do 18 diagonale ekrana. Velikost zaslona pa je najbolje izbrati na podlagi tega, kakšno delo bomo opravljali. Za igranje iger potrebujemo večji zaslon, za pisanje besedil pa manjši zaslon in lažji notebook, zato da ga lahko prenašamo okoli.

Lenovo IdeaPad prenosni računalnik

Prenosni računalnik Lenovo IdeaPad S145-15, i5-8265U, 8GB, SSD 256, siv, 81MV0038SC

Prenosni računalnik pa mora imeti v vsakem primeru dobro ločljivost zaslona, zato da bodo elementi na zaslonu videti jasno in ostro.

Laptop z grafično kartico in operacijskim sistemom

Nekateri prenosniki imajo ob nakupu že naložen originalen operacijski sistem, pri drugih ponudnikih pa je operacijski sistem, kot je Windows ali Linux, potrebno kasneje naložiti.

Ob nakupu laptopa pa je pomembno pregledati tudi vrsto grafične kartice, saj je od nje odvisno prikazovanje slike na zaslonu. Samostojna grafična kartica potrebna pri laptopu za igranje iger, integrirana grafična kartica pa zadostuje pri napravah za domačo uporabo.

Notesnik s procesorjem in vrsto diska

Procesor, kot osrednji del naprave, je eden izmed najpomembnejših enot v računalniku, saj obdeluje podatke in nadzoruje ter upravlja z ostalimi enotami. Ob nakupu prenosnika je zato smiselno, da izberemo tako zmogljiv procesor, kot ga potrebujemo za opravljanje dela. Pri tem ne škoduje, če kupimo laptop z bolj zmogljivim procesorjem, kot ga potrebujemo, obratno pa lahko povzroča težave z izvajanjem operacij.

Ob nakupu notesnika lahko izbiramo tudi med vrsto diska, in sicer med HDD in SSD diski. Kakovostni in cenovno ugodni prenosni računalniki različnih proizvajalcev in z dano garancijo ob nakupu so na voljo v spletni trgovini na naslovu www.anni.si.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *