Toplotna črpalka za sanitarno vodo še cenejša kot sončni kolektorji

0 Flares Filament.io 0 Flares ×

Toplotna črpalka za sanitarno vodo, ki jo ponuja slovensko podjetje Kronoterm je še ugodnejša kot uporaba sončnih kolektorjev, saj omogoča več kot štirikratni prihranek pri stroških segrevanja.

 

Stroški ogrevanja so takoj za ogrevanjem objekta na drugem mestu v družinskem proračunu. Kako lahko na najenostavnejši način zmanjšate omenjene stroške? Podjetje Kronoterm je na podlagi skoraj 45-letnih izkušenj ugotovilo, da je najbolj ekonomična rešitev toplotna črpalka za sanitarni vodo. Toplotna črpalka je najboljša rešitev med vsemi ogrevalnimi sistemi in ne zahteve velike začetne investicije.

 

Slika 1: Toplotna črpalka za sanitarno vodo in njena poraba na primeru štiričlanske družine.

 

Toplotna črpalka za sanitarno vodo je pri podjetju Kronoterm na voljo v več različnih izvredbah. Za najzahtevnejše uporabnike je na voljo toplotna črpalka za sanitarno vodo ECO WP2 LF-202E | WP2 LF-302E, ki omogoča visoko učinkovitost in enostavno upravljanje z grafičnim LCD zaslonom. Če uporabnik išče optimalno sredino med stroški investicije in visoko učinkovitostjo je zanj prava rešitev toplotna črpalka za sanitarno vodo SILVER WP2 LF-202S | WP2 LF-302S. Tretja možna rešitev je STAR WP2 LF-202B, WP2 LF-302B, ta toplotna črpalka za sanitarno vodo pa je namenjen gospodinjstvom s predhodno vgrajenim bojlerjem.

Slika 2: Toplotna črpalka za sanitarno vodo: ECO, SILVER, STAR (od leve proti desni)

 

Toplotna črpalka za sanitarno vodo na voljo tudi v različnih velikostih

Razlikujemo tudi med modeli namenjenimi za manjše uporabnike (S1), večje uporabnike (S max) in za uporabnike z že obstoječim bojlerjem (S T). Model S1 ne potrebuje veliko grelne vode. Razvili smo tudi rešitev za tiste največje porabnike tople vode? Odgovor je črpalka za sanitarno vodo S max, z grelno močjo 8 kW in možnostjo daljinskega upravljanja s CLOUD Kronoterm aplikacijo.

Kronoterm pa je pripravil tudi rešitev za tiste, ki imajo dovolj dober obstoječ bojler. To je model S T, ki se lahko priključi kar na steno.

 

VIDEO 1: Toplotna črpalka za sanitarno vodo Kronoterm

https://www.youtube.com/watch?v=lI-AHLrKc0Y

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *