Dekorativna razsvetljava

0 Flares Filament.io 0 Flares ×

Luči in razsvetljava so zelo pomembni za naše oči. Podajmo primer, naša pisalna miza obvezno potrebuje neko namizno svetilko posebej. Če smo bolj pisarniški tip človeka in delamo pozno v noč, ali pa samo ker delamo obveznosti za šolo pozno v noč, ker smo čez dan lenarili in potem moramo vse zamujeno spraviti noter in delati pozno v noč.

Če imamo neko zelo slabo razsvetljavo je to zelo slabo za nas saj si zelo uničujemo oči, ker se moramo tudi veliko bolj naprezati, da kaj vidimo in še hkrati smo utrujeni. Torej vidite kako poglavitnega pomena je to, da imamo dobre luči in razsvetljavo? Vam se mogoče to ne zdi smiselno ampak še kako je.

Jaz sem včasih pri pisalni mizi imela neko zelo slabo žarnico, ki je dajala izredno slabo razsvetljavo! In ker sem večinoma stvari počela ponoči, pisala naloge, delala seminarske in tako naprej so bile moje oči preutrujene in sem na koncu se mučila, da sem sploh kaj dobro videla.

Ampak ko sem svojo razsvetljavo naredila boljšo pa tudi oči mnogo manj trpijo. Čeprav se trudim, da vse naredim podnevi, da večer ko je tema samo počivam ob gledanju televizije in se nič ne naprezam. Ampak, ko kaj delam pa imam prižgano tako pisalno luč na mizi in stropno luč, da je soba celotno osvetljena in da me ne muči tako tema-svetloba.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *