Dvorec Zemono: Preplet Zgodovine, Restavracije in Porok pod Taktirko Kuharja Kavčiča

0 Flares Filament.io 0 Flares ×

V objemu vinorodne Vipavske doline, med zelenimi griči in slikovitimi vinogradi, stoji Dvorec Zemono, arhitekturni dragulj iz 17. stoletja. Znan tudi kot Belvedere, dvorec s svojo impozantno Palladijevsko zgradbo in bogatimi freskami ne le priča o bogati zgodovini, temveč se danes uveljavlja kot eden izmed vrhuncev slovenske kulinarične in poročne ponudbe.

Restavracija in Kuhar Tomaž Kavčič
Srce Dvorca Zemono bije v ritmu kuharskih mojstrovin Tomaža Kavčiča, ki je restavracijo ponesel na vrh slovenske gastronomije. Kavčič, ki izhaja iz družine z dolgoletno gostinsko tradicijo, je svoje kulinarično znanje brusil doma in po svetu. Zdaj v Dvorcu Zemono združuje lokalne sestavine in sodobne tehnike, s čimer ustvarja inovativne jedi, ki odražajo dušo Vipavske doline. Restavracija ni le prostor okusov, temveč prostor, kjer se prepletajo zgodovina, umetnost in gostoljubje.

Dvorec Zemono

Poroke in Romantično Okolje
Zemono ni samo kulinarična destinacija, ampak tudi priljubljena lokacija za poroke. Njegova osupljiva arhitektura in idilična okolica nudijo popolno kuliso za sanjske poročne obrede. Parom ponuja različne prostore, od zunanjih arkad s pogledom na dolino do elegantnih notranjih dvoran z zgodovinskimi freskami. Vsaka poroka je v Dvorcu Zemono edinstvena zgodba, pisana na list zgodovinske dediščine in obdajajoče narave.

V kolikor potrebujete prenočišče v bližini dvorca Zemono, so na voljo moderne sobe Borea Rooms, ki se nahajajo v vasi Budanje le nekaj minut vožnje od dvorca

Dvorec Zemono je več kot le zgodovinska stavba; je simbioza preteklosti in sedanjosti, kjer se prepletajo umetnost, gastronomija in ljubezen. Pod vodstvom kuharja Tomaža Kavčiča restavracija dvorca nadaljuje z izročilom gostoljubnosti, hkrati pa vsaka poroka dodaja novo poglavje v bogato zgodovino tega kraja. Ob obisku Dvorca Zemono obiskovalci ne le korakajo po stopinjah zgodovine, temveč postanejo del živega tapisa, ki se tke iz okusov, ljubezni in neizbrisnih spominov.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *