NOVI KONCEPTI

0 Flares Filament.io 0 Flares ×

Predstavili bomo nekaj iger za mobilne telefone, ki temeljijo na istih konceptih igranja, kot so prve igralne konzole, danes pa si jih bomo ogledali nekaj, ki uvajajo nove koncepte – habbolove.

Monopoly

Vsem dobro poznana namizna igra se ni pretirano prijela v svetu računalništva, čeprav je osnovni koncept zelo preprost. Igralec vrže kocke in pristane na polju, ki ga je bodisi mogoče kupiti, bodisi je treba plačati uporabnino, bodisi ga tam čaka nagrada ali kazen. Za mobilne telefone je prirejenih več modelov monopolyja, ki se razlikujejo po tem, kakšna polja imajo. Igralno ploščo vidimo v naklonu, kar daje vtis 3D, igramo pa lahko zgolj proti računalniku. Žal nobena od različic, ki smo jih preizkusili, ni podpirala tudi možnosti igranja z živimi igralci, kar bi bilo preprosto mogoče prek lokalne povezave bluetooth ali mobilnega omrežja. Igra je vseeno zabavna, čeprav lahko traja precej časa, računalniški soigralci pa so lahko bodisi izjemno dobri bodisi butasti, odvisno od težavnostne stopnje, ki jo izberemo (pri najlažji stopnji denimo ne kupujejo letališč).

Dogz

Igra dogz je pravzaprav nadgradnja koncepta tamagočija, ki so bili pred kakšnimi desetimi leti priljubljeni tudi pri nas. Cilj igre ni premagati nasprotnika, temveč skrbeti za navidezno živo bitje, v tem primeru psa. Na voljo je veliko aktivnosti, ki jih lahko počnemo z njim (hodimo na sprehod, mu mečemo frizbi …), poleg tega moramo skrbeti, da ima naš kuža zadovoljene tri osnovne potrebe: po hrani, vodi in ljubezni. Za zadnjo poskrbimo tako, da kužka crkljamo. Sistem igranja je preprost in intuitiven, saj je bistvo igre zapravljanje časa ob simulaciji skrbi za pravo žival in ne izurjenost prstov.

My Model Train

Čeprav je ta igra ponekod uvrščena med dirkanje, je vse prej kot to. V igri imamo zgrajene modele železniških prog in vlakec, ki ga moramo usmerjati do želenega cilja. Proge so v začetku preproste z le kakšno kretnico ali dvema, počasi pa postajajo vse bolj kompleksne, s potniki, premogom, vodnim stolpom in pravim labirintom prog. Koncept igralnosti temelji na reševanju problemov in je prava poslastica za bolj tehnično usmerjene igralce, najbrž predvsem moške, saj lahko podoživijo veselje (virtualnega) igranja z vlakci in hkrati rešujejo zanimive logične uganke.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *