Ovulacija

0 Flares Filament.io 0 Flares ×

Ženske in naše ženske težave. Vse vemo, kdaj imamo menstruacijo, kako dolgo traja, ko pa se vprašamo kdaj je ovulacija, pa se nam kaj hitro kaj zalomi in smo v temi. Ta beseda, kaj je sploh to, marsikatera sploh ne ve kaj je to prav teoretično, vedo približno, ampak ne pa točno. Ovulacija je namreč ime procesa, ki se ponavadi zgodi enkrat v vsakem menstrualnem ciklu, ko hormonske spremembe sprožijo sprostitev jajčeca iz jajčnika, zanosite pa lahko samo, če jajčece oplodi semenčece. Nastopi pa ponavadi od 12 do 16 dni pred začetkom naslednje menstruacije. Če želite načrtovati družino je fajn, da veste takšne stvari, da se ne boste sekirali, ko se dolgo dolgo nič ne bo prijelo in vas bo že pošteno strah, bolje se je prej malce »pozanimati«.

Plus tega nikoli ni odveč, da vemo stvari, se naučimo kaj več in smo poučeni. Bolje vedeti več kot pa premalo, kajne? Ni samo to, da se učimo stvari, da jih pač vemo, ja ok je tudi to, ampak veliko je tudi v tem, da se učimo, da tudi treniramo naše možgančke, da ne zaspijo preveč, kajti če nič ne razmišljamo in se nič ne učimo, beremo se naši možgančki polenijo in zaspijo. V vsaki stvari morate najti nekaj dobrega, ne smete biti negativni samo pozitiva vas bo pripeljala daleč. Če delate na družini in nikakor nič ni, samo ne se sekirat.

Ko berete zgodbe po spletu o ženskah, ki nikakor niso mogle zanositi in potem ko so popolnoma odmislile to, da hočejo na silo nekaj »speči« in ko so se popolnoma sprostile, pozabile na vse skupaj in nekako že na nek način predale, potem pa se je takoj prijelo. Vse kar moramo je biti sproščeni, in se prepustiti toku. Vedno, ko hočemo narediti nekaj na silo, nekaj hočemo, se venomer silimo pa ni in ni tudi nikoli ne bo. Jaz pravim tako – just go with the flow!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *