Primernost različnih vrst kartuš za naš tiskalnik

0 Flares Filament.io 0 Flares ×

Tiskalnik je brez dvoma ena izmed najbolj uporabnih naprav v naši pisarni. Večina ljudi še vedno uporablja inkjet oziroma črnilne izvedbe, saj so cenovno najbolj ugodne. Obenem pa lahko izdelujejo črno-bele in barvne slike, dokumente ipd. Še bolj popularne pa so multifunkcijske naprave, saj vsebujejo tudi skener in številne druge lastnosti, kot je obojestransko tiskanje. V vsakem primeru pa bomo potrebovali kartuše oziroma barve, če bomo želeli uporabljati našo tiskalno napravo. Pri tem bomo imeli številne izbire, ki so namenjene različnim uporabnikom in namenom uporabe.

Originalne kartuše ponuja vsak proizvajalec tiskalnikov

Skoraj vsak nov inkjet tiskalnik ima priložene originalne oziroma OEM kartuše. Izdelujejo jih podjetja, kot so Xerox, Brother, Canon, Epson ipd. Priložijo pa jih svojim tiskalnikom, da omogočijo strankam takojšnjo uporabo naprave. OEM kartuše vsebujejo visoko-kakovostno barvo in garancijo proizvajalca. So pa dokaj dražje od ostalih izvedb za nakup. Za to obstajajo dobri razlogi, kot so:

  • Visoka zanesljivost
  • Uporaba kakovostne barve
  • Preverjena združljivost z našo tiskalno napravo
  • Garancija proizvajalca kartuš

Priporočajo se za uporabo v domačih pisarnah in podjetij, kjer želimo najbolj kakovostno izdelane kopije številnih pomembnih dokumentov in slik. So tudi primerne za profesionalno uporabo v številnih industrijah.

Združljive oziroma nadomestne kartuše

Včasih potrebujemo bolj dostopen način za tiskanje dokumentov in slik. Tukaj nastopijo združljive kartuše, ki jih lahko kupimo za vsako zvrst in znamko tiskalnika. So izredno ugodne za nakup, zato jih uporablja veliko število ljudi. Je pa res, da so nekateri proizvajalci tiskalnikov onemogočili njihovo uporabo v svojih napravah.

Združljive kartuše so pogosto izboljšane s številnimi tehnologijami, kot je višja kapaciteta črnila, boljši izkoristek črnila ipd. Nekatere kartuše je tudi možno ponovno napolniti s črnilom, kar še dodatno poceni vzdrževanje našega tiskalnika. Njihova uporaba je priporočena v okoljih, kjer se veliko uporablja tiskalnik. To so lahko razna podjetja, kjer se masovno tiska številne dokumente.

Reciklirane oziroma obnovljene kartuše so ekološka izbira

Vedno več proizvajalcev kartuš reciklira svoje proizvode in jih ponovno spravi v promet. Reciklirane oziroma obnovljene kartuše so narejene iz že uporabljenih enot. Strokovnjaki jih pregledajo in zamenjajo poškodovane dele. Napolnijo pa jih s kakovostno barvo, ki je primerna za izdelovanje slik in dokumentov.

Video: Kako se reciklirajo tiskalniki in kartuše HP

Njihova nakupna cena je zelo ugodna. Obenem pa je priporočljiva za ljudi, ki so bolj ekološko usmerjeni. Pri izdelavi omenjenih kartuš so bili uporabljeni pretežno že obstoječi deli. S tem se proizvajalci izognejo obremenjevanju naravnih virov.

Tiskalnik potrebuje črno-bele in barvne kartuše

Vedno je priporočljivo, da imamo dodatne kartuše vedno nekje v shrambi. Dejstvo je, da nam lahko črnila zmanjka nepričakovano, kar nam bo onemogočilo tiskanje. Včasih pa se tudi lahko zgodi, da nam zmanjka črnega črnila, medtem ko imamo barvnega še na pretek. Moderne tiskalne naprave vedno mešajo barvne in črno-bele kartuše. Razlog za to je višja učinkovitost tiskanja in manjša poraba črnila. Potrebujejo pa obe vrsti, da lahko pravilno delujejo. To je tudi glavni razlog, da se vsakemu uporabniku priporoča, da ima na zalogi vsaj en par kartuš za svoj tiskalnik.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *