Iz ene stvari se da narediti marsikaj!

0 Flares Filament.io 0 Flares ×

Če je kaj v tem svetu zanimivo in fascinantno je to, da lahko iz določenih materialov narediš res marsikaj za kar si niti mislil ne bi, da je možno. Recimo iz akrilnega stekla kaj vse lahko naredimo. Lahko naredimo stvari, kot so kakšni laboratorijski pripomočki, lahko naredimo razne podstavke, obeske, pleksi zaslon, stvari za sceno v gledališču, kakšni govorniški odri, razni dekorativni izdelki in še bi lahko naštevali v nedogled. Sama recimo vidim akrilno steklo tako, da je to pač ena stvar in lahko dobiš iz tega samo eno stvar, ampak ne, dobiš lahko nešteto stvari. In enako je tudi pri kakšnih drugih stvareh.

Človeški um včasih kar na ozko razmišlja, ni v nekem večjem objektivu, da bi si že takoj mislili, ufff iz tega pa lahko naredimo to pa to in ono. Obstajata dva tipa ljudi, en tip ljudi je, ki vidi samo eno stvar, ki se lahko naredi, drugi tip pa vidi, da se lahko naredi iz nečesa nekaj neštetega. Kateri tip človeka ste pa vi? …

Enako je tudi v kuhinji. Imaš par začimb, sestavin in pač misliš si samo to se da narediti, ampak ne da se narediti marsikaj, samo pač ljudje ne vemo, znamo. Včasih, ko gledam kakšno kuharsko oddajo si mislim pa kako znate vse to. Sama, ko doma pogledam v hladilnik nimam pojma kaj naj naredim iz tega kar je v hladilniku. A če bi prišel v mojo kuhinjo nek kuhar bi naredil iz tega kar imam specialiteto. Res je zelo fascinantno kako nas je večina prebivalstva takšnega, da nimamo pojma kaj lahko iz ene stvari vse. Poglejte recimo jajca. Ne moreš narediti samo enih jajc si za jest, imaš opcijo narediti jajce na oko, razžvrkljano jajce, potem neko blanširano ali nekako tako, pote trdo kuhano in sigurno bi se še našlo kaj. Tako da ja, dragi ljudje, nebo druge kot pa da si malce razširimo svoja obzorja, vsaj jaz vidim da si bom mogla!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *