Zdrav kruh – Nezdrav kruh

0 Flares Filament.io 0 Flares ×

Vsi pravijo (oz. vsaj večina no), „to kar ješ to si“ in tako je tudi res. Če bomo vsak dan vase dajali vse od sladkarij do hitre prehrane pa vse do gaziranih pijač seveda, da se ne bomo niti dobro počutili, ne bomo imeli nič energije, niti da bi se vstali in pospravili stanovanje (vsaj tako je bilo rpi meni).

Rezultat iskanja slik za healthy food

Jaz sem se dolgo časa nazaj nekje pol leta res slabo prehranjevala, vse kar ne bi smela sem jedla, od hitre hrane, sladkarij, sladke in gazirane pijače in sem se počutila, da to sploh nisem jaz, nisem mogla čisto nič narediti. Hvala bogu se mi kaj dosti ni poznalo na mojih kilogramih, malce se je samo ne pretirano (dobri geni, haha), ampak počutje pa je bilo ne na 0 ampak na -1! In ko sem se začenjala počutiti vedno slabše sem si sama pri sebi rekla „dovolj je“ moram nehati in začeti bolj zdravo živeti! Kakšen mesec sem potrebovala, da sem prišla „k sebi“, da se je moje telo navadilo na dobro hrano, zdravo hrano in da se je znebilo vseh maščob in nezdravih stvari v mojem telesu.

Bel kruh sem zamenjala za pirin kruh in moram reči, da mi je bil na začetku dokaj ogaben, ni mi bil dober iskreno povedano, vendar ko pa ješ to kakšen teden ali mesec pa se tega okusa nekako navadiš in ti postane enak kot pa bel kruh. Enako mi je bilo tudi, ko sem začela piti kokosovo vodo, to mi je bilo res nagravžno kot ne vem kaj res komaj da sem naredila en šluk, ampak ko pa piješ to dlje časa pa se navadiš.

Rezultat iskanja slik za pirin kruh

Sicer sedaj mi okus še vedno ni dober, iz nagravžnega okusa se je spremenil v dobrega, tako da že to je napredek! In še vedno na hitro spijem to vodo ne pijem je počasi, ampak res na hitro da ne okusim preveč tega okusa ampak ja, sem se že navadila, še malo pa mi bo prišel iz dobrega na super okus, nikoli se ne ve, samo čas je potreben.

Pa ko smo že pri kruhu polnozrnati kruh je res mnogo boljši kot pa bel saj ko sem jaz prej vedno jedla bel kruh sem bila napihjena kot balon, sedaj pa te napihnjenosti sploh več ni (razen če se konkretno res ful najem), drugače pa sem čisto normalna za razliko od prej, ampak jaz nikoli v vseh letih nisem ugotovila, da je kriv le bel kruh, niti na pamet mi ni prišlo, da bi poskusila nek polnozrnati kruh, pirin ali kaj podobnega. Poskusite, če imate težave z napihnjenostjo, poskusite menjati kruh, če slučajno jeste belega, razlika bo očitna!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *