Gradbeni material in delo

0 Flares Filament.io 0 Flares ×

Pomladi, jeseni in tudi poleti je čas, ko se v našem domu naredi kar največ stvari, gradbenih del in podobno. Pozimi (če je slučajno sneg), takrat kaj preveč tudi ne moremo delati in se prav tako niti noben ne odloči, da bo takrat karkoli delal. Ostali trije letni časi so pa ok za delo (čeprav je poletje skorajda prevroče za delat). Bodimo realni, najboljša letna časa za delati gradbena dela sta bolj kot ne samo jesen in pomlad, ker če sta takšna kot je treba ni takrat ne prevroče, niti premrzlo in to je ok! Ampak kot lahko vidimo se zadnja leta vremenu kar »meša« in letni časi več niso to kar so včasih sploh bili.

Image result for osb plošče

Ampak, da se ne bomo preveč oddaljili od naše teme preskočimo kar na gradbena dela o katerim bo govora. Prenova stanovanja / hiše, kakršnegakoli objekta je velik zalogaj. Sploh, če moramo res popolnoma vse prenoviti. Vsaka stvar tudi kar nekaj stane od kakšnega lesa, do volne, OSB plošče, mogoče cement, malta, karkoli pač potrebujete, karkoli prenavljate v vašem domeku.

Pa ustavimo se na OSB ploščah za moment. Kaj pravzaprav je to, čemu je namenjeno. To je gradbeni material, ki ga uporabljamo za oblaganje sten , tal in strehe predvsem pri montažni gradnji. Obstajajo v različnih dimenzijah, debelinah in trdosti in jih seveda izbiramo na podlagi tega za kakšne namene jih potrebujemo. In torej, vsaka materialna stvar, ki jo uporabimo pri delu ima nek svoj namen. Kot imejo te plošče svoj namen pri delu ima spet katerakoli druga stvar drugačno vlogo pri delu. Samo vedeti moramo kaj v določenem trenutku potrebujemo, da vemo kaj kupiti. Ker če res nimamo čisto nič pojma o pojmu kako se kaj dela ne bomo vedeli kaj iti v trgovino sploh kupi, kajne? Tako da malce pomoči nikoli ne škodi a ne? No, pa veselo na delo.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *