Pri otroških čeladah je pomembno, da so otroku všeč

0 Flares Filament.io 0 Flares ×

Ponos vsakega starša je trenutek, ko otrok začne samostojno voziti kolo. To nakazuje na dobre motorične sposobnosti, ki jih otrok z lovljenjem ravnotežja ali pa poganjanjem še izpopolnjuje. Pri takšnih dejavnostih je vsekakor tveganje, da bo otrok kdaj tudi padel. Nakup otroške čelade je v tem primeru odlična rešitev.

Pri nakupovanju je na prvem mestu seveda varnost, pomembno pa je tudi, da je otroška čelada otroku všeč. Če bomo namreč kupili takšno, ki bo na pogled otroku neprivlačna, je ne bo želel nositi in denar bo vržen stran. Pomembno je, da otrok pri takšnem nakupu sodeluje. V trgovinah je na voljo ogromno različnih modelov. Otroka pa bo seveda najprej pritegnila barva ali motiv na njej. Naj si bodo to junaki risanih serij, športniki ali drugi motivi, ki bodo otroka spodbudili k nakupu čelade. Seveda je treba pri nakupu biti pozoren tudi na kvaliteto, ki naj prevlada nad zunanjim videzom. Otroci so zelo ponosni na igrače ali svojo opremo, ki je poslikana s priljubljenimi liki iz risank in bodo zagotovo z veseljem nosili, ki jo bodo krasile takšne poslikave. Pri deklicah je priljubljena ljubka oblika čelad v nežnih barvah, fantje pa so navadno navdušeni nad bolj športnimi aerodinamičnimi oblikami. Trgovine ponujajo tako pestro izbiro otroških čelad, da se nekaj najde prav za vsakogar.

110912_2306_lidsonskiki2

Včasih je pri otrocih problem, da enostavno nočejo sodelovati pri nakupu zaščitne opreme kot je otroška, saj se bojijo posmeha vrstnikov ali imajo druge zadržke. Morda bo pomagalo to, da skupaj z otrokom polepite čelado s samolepilnimi nalepkami, ki so mu všeč in bo tako nosil vestno ter preprečil poškodbe pri padcih. Otroci so velikokrat celo bolj zahtevne stranke kot odrasli, zato je zelo pomembno, da izberemo takšne, ki so jim všeč, drugače ne bomo dosegli dogovora, otroci pa ne bodo hoteli nositi čelad, ki jim niso po godu.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *