Šport v igranju

0 Flares Filament.io 0 Flares ×

Otroci morajo biti tudi aktivni, tako kot vsi, od malih do velikih nog! Le kako bi bilo, če se otroci ne bi gibali? Potem bi bili vsi majhni pravi debeluščki. Vendar po večini z otroci glede gibanja ni velikih problemov, saj so kar hiperaktivna bitja, ki nimajo niti minute miru. Venomer tekajo iz enega na drug konec in bilo bi super, če bi tudi odrasli bili tako telesno aktivni, kot otroci, kajne?

 

Vendar, če bi radi, da bi bil vaš otrok še malo bolj aktiven pri športu, ali pa ga le odgnali od računalnikov in televizorjev, je dobra izbira kolebnica! Ročaje za prijet ima lesene v določeni obliki, ter vrv, preko katere otroci skačejo. S tem se jih da polno zaposliti, in bodo skakali iz ene na drugo stran. Na koncu dneva bodo od skakanja tako izmučeni, da bodo takoj zaspali, in vi se ne boste potrebovali mučiti s tem, da zaspijo. Vsaka večja aktivnost človeka do konca dneva utrudi, tako je z vsemi, tako z otroci, kot tudi z odraslimi. Če pa le imate čas in veselje se lahko pozabavate s svojimi najmlajšimi, in tudi vi skačete preko kolebnice, ter na tak način izgubite kalorije, ki ste jih pridobili čez dan, če se niste nič fizično utrudili, da bi jih porabili. To je dobro tako za vas kot za malčke. Zatorej kaj čakate? Hitro vzeti kolebnico v roke in v naravo!

Za zdravo igranje v naravi pa so dobre tudi druge lesene igrače, recimo avtomobilčki, vlakci ter ladjice. Lesene igrače so bolj trpežne od plastičnih in se ne umažejo tako hitro.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *